Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,09 százalék, az S&P-500 index 0,08 százalék, a Nasdaq Composite index 0,14 százalék emelkedéssel indult neki a szerdai kereskedésnek.

Kedden mindhárom index rekordon zárt az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek közelgő részleges rendezésének köszönhetően. A megállapodás részleteire várva azonban szerdára már óvatosabbá váltak a tőzsdei befektetők. Bizonytalansági tényező emellett az amerikai elnök hivatali felelősségre vonásának kezdeményezéséről a Képviselőházban sorra kerülő szavazás.

Az olajárat szerdán az amerikai készletek növekedése szorította lejjebb, a globális kereslet javulásának a kilátásai azonban kordában tartják az olajár csökkenésnek a mértékét. Az amerikai piacok nyitásakor a globális kereskedelemben a Brent nyersolaj ára 0,27 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 65,92 dolláron, a WTI ára pedig 0,46 százalékkal 60,59 dollárra csökkent.

Az eurót 0,27 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1119 dolláron, az arany spot ára 0,27 százalékkal unciánként 1742,19 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!