BUX
38971

Pluszpénzt kaphatnak hamarosan a nyugdíjasok

Extrapénz landolhat a nyugdíjasok zsebében az év végén - erre a következtetésre jutott a kormány közeli Magyar Idők kormányzati szereplők közelmúltbeli nyilatkozataiból.

Komócsin Sándor, 2017. október 5. csütörtök, 10:12

Pluszkifizetésre számíthatnak a nyugdíjasok az év végén - jelentette a kormányhoz közel álló Magyar Idők arra hivatkozva, hogy erre lehet következtetni kormányzati szereplők nyilatkozataiból. Novák Katalin államtitkár például a napokban arról beszélt, hogy ha az infláció meghaladja a tervezett szintet, akkor ki kell egészíteni a nyugdíjakat.

Ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor szintén csusszantanak egy kis apanázst az idősek zsebébe. Novák szerint idén mindkét feltétel teljesül, ezért két okra hivatkozva is fizethet az állam.

További hír a nyugdíjasoknak, hogy ugyanakkor számíthatnak a pénzes postásra, illetve az utalásra, mint korábban, annak ellenére, hogy a feladó novembertől nem az Országos Nyugdíj-főigazgatóság (Nyufig), hanem a Magyar Államkincstár lesz - jelentette szolgáltató üzemmódban működve a napilap.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)