Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tartós és folyamatos bővülés mögött nem hitelfelvétel vagy privatizáció áll, mint hanem többek között a fogyasztás élénkülése, a termelékenység javulása és a befektetések magas száma.

A magyar gazdaság teljesítményében jelentős szerepe van a kormány intézkedéseinek, ennek is köszönhető, hogy a globális lassulás ellenére továbbra is növekedésre lehet számítani - fogalmazott a pénzügyér a tárca közleménye szerint.

A kabinet további új lépéseken dolgozik azzal a céllal, hogy a magyar gazdaság növekedése a következő években is meghaladja az uniós átlagot legalább két százalékponttal.

A versenyképesség erősítése kiemelt cél, de mindezt a korábbi fiskális fegyelem fenntartás mellett kell véghezvinni - szögezte le Varga Mihály, aki szerint a gazdaság minden szereplőjének biztonságos hátteret nyújt a kiegyensúlyozott államháztartás, a csökkenő hiány és államadósság.

A vállalkozásbarát gazdaságpolitika jegyében további adó- és adóadminisztráció csökkentésekre, beruházás-ösztönzésre, a digitalizációs fejlesztések támogatására és célzott munkaerő-piaci intézkedésekre készül a kormány - fogazott a miniszter.