Elitosztaggal védi a gazdaságot a kormány

Megalakult a gazdaságvédelmi operatív törzs – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter. A törzs elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása, ezért azonosítja és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, bürokratikus terheket, amelyek fékezik a gazdaságot, akadályozzák a vállalkozások működését.
Rácz Gergő, 2020. június 24. szerda, 21:35
Fotó: parlament.hu

A törzs nem a fejlesztési források szétosztására, hanem a gazdaság átfogó újraindítására jött létre - mondta Varga.

A testület figyelemmel kíséri és ellenőrzi a gazdaságvédelmi döntések végrehajtását, véleményező és javaslattevő szerepet is kap. A kormány konkrét javaslatokat vár azokon a területeken, ahol kormányzati beavatkozásra van szükség - közölte a Pénzügyminisztérium.

A testület tagja az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, a Magyar Államkincstár, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a fogyasztóvédelemért felelős vezető, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt irányító államtitkár.

A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs ülésein tanácskozási joggal vehet részt a Gazdasági Versenyhivatal, a Közbeszerzési Hatóság képviselője és a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi fogyasztóvédelmi vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK