A járvány újabb hullámára készül a magyar kormány

A magyar kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot indít az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.
Domokos László, 2020. július 7. kedd, 13:05
Fotó: Getty Images

Az országnak érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközöknél is képes legyen az önellátásra, mert így a járvány újabb hulláma esetén sem lesz kiszolgáltatva a nemzetközi piacnak - véli a pénzügyér.

Megerősített hazai egészségügyi gyártás nélkül kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet az ország, ha a globális ellátási láncok időlegesen megszakadnak - mondta Varga Mihály.

A kormány célja, hogy felkészüljön egy esetleges következő járványhelyzetre, valamint arra, hogy folyamatosan biztosítható legyen az egészségügyi ellátás. A kórházi adósságrendezéskor megkezdett munkát folytatva a Pénzügyminisztérium egyeztetéseket folytatott olyan egészségipari szereplőkkel, akikkel lehetőség van a szükséges kapacitások megteremtésére - közölte a PM.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai alapján meghatároztuk az egészségügyben használt kritikus termékköröket, amelyekre természeti, ipari vagy biológiai katasztrófa, veszélyhelyzet esetén egy országnak szüksége lehet - fogalmazott a miniszter. A programnak köszönhetően ezekből önellátó lesz Magyarország. A támogatásból többek között meglévő gyártók bővíthetik kapacitásaikat, de zöldmezős beruházásként teljesen új kapacitások kiépítése is létrejöhet.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Archer58, 2020.07.08 08:11

@syriaalaeppo@gmail.com: Jövedelem arányosan saját zsebbe. Majmok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.07.08 07:00

A kormány a legkiválóbban teljesített a vészhelyeztben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html