PM: botrány a Fővárosi Közgyűlésben

A Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi képviselőcsoportja a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordul, kérve a Fővárosi Közgyűlésben hozott összes mai döntés érvénytelenítését.
Napi.hu, 2014. április 30. szerda, 10:35
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Közgyűlés 2014. április 30-i ülése előtt négy nappal mintegy hatezer oldalnyi anyagot kézbesítettek. Pótkézbesítéssel és helyszíni kiosztással a képviselők még harmincnyolc előterjesztést kaptak. Az ülésen az eredeti napirendet számos ponton megváltoztatták, ezzel lehetetlenné téve a megfontolt döntéshozatalt - közölte a PM.

Az Alkotmánybíróság idevágó, korábbi határozata szerint a döntéshozóknak elegendő időt kell biztosítani a felkészülésre. Ez a mai napon nyilvánvalóan nem valósult meg, ezért a Fővárosi Közgyűlés valamennyi mai döntése jogsértő. Ezért a PM fővárosi képviselőcsoportja a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordul.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

karamiki, 2014.04.30 12:34

Most is bebizonyosodott,hogy valódi demokrácia időigényes dolog. Annyi időt érdemes lett volna adni, hogy legalább a demokrácia látszata fennmaradjon. A gyorsnaszád még erre sem ügyelt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html