Nagyot aratott a rendőrség a hétvégi leállósáv-akcióval

A rendőrök a leállósáv szabálytalan használatát ellenőrizték a hosszú hétvégén az M7-esen, közel 7 millió forint büntetést és 400 előéleti pontot osztottak ki - írja a rendőrségi oldal, a Kreszváltozás.
Szász Péter, 2020. augusztus 25. kedd, 14:30
Fotó: Getty Images

Az ellenőrzések az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán 2020. augusztus 19-étől 23-áig tartottak. A civil jellegű gépkocsikkal az öt nap alatt összesen 67 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt - olvasható az oldalon.

A szabályos autósok nem egy esetben tapssal jutalmazták az intézkedést.

A rendőrség előre beharangozta az akciót, ráadásul nem ez volt az első eset, hogy az M7-esen civilnek látszó autókkal ellenőriztek. Augusztus 14-én, pénteken például 17 autóst szűrtek ki az akcióval.

A magyar rendőrség tavaly év végén kezdte el a Pofátlan(TAN)ítás nevű akciósorozatát, amely során civil autókkal vadásznak többek között a szabálytalan, tilos jelzésen áthaladó, a zebrákat figyelmen kívül hagyó, sort pofátlanul előző autósokra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.08.26 07:06

Bicskanyitogató videó. Remélem ezen rendőrautók számát és a bírságokat megsokszorozzák.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html