Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ellenzéki párt szerint a magyar futball látványosan kiemelt kormányzati támogatását normális mederbe kell terelni. A tao-rendszer indulása óta elszórt 360 milliárddal és a 350 milliárdos stadionépítési programmal már kezelni lehetett volna az egészségügy egyre súlyosabb gondjait - olvasható a portálon.

Az Együtt úgy látja: teljesen haszontalan ez a korrupt támogatási rendszer, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott a kiemelt összeg és figyelem ellenére sem tudott kijutni a világbajnokságra. Nem így, nem ennyit kell költeni a professzionális futballra.

A párt szerint ezt bizonyítja, hogy a labdarúgó-válogatott nem jutott ki a világbajnokságra, noha kiemelt összegeket és figyelmet kapott a kormánytól, sőt, magától a miniszterelnöktől is. "Nyilvánvaló, hogy a tao-támogatások rendszere semmi másra nem szolgál, mint hogy a közpénzeket el lehessen tüntetni, azok kikerüljenek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömjék a fideszes szívességkereskedelem részeként" - írják.

Az Együtt az infrastruktúra-fejlesztést leállítaná, a tao-rendszert megszüntetné, az akadémiák támogatását csökkentené, az állami cégek futballszponzorációs tevékenységét betiltaná, vagyis - mint írták - normális mederbe terelné a futball látványosan kiemelt kormányzati támogatását.

A kép forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás