Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Joggal okoz rémületet. A magyarországi nemzedékszámát a tanszéken az elmúlt évben kezdtük el részletesen vizsgálni, ez alapján úgy tűnik, egy kétnemzedékes fajról beszélünk - mondta a szakember a rádióban. Tőlünk északra kevesebb, délre több nemzedék is kialakul ebből a rovarból.

Nálunk ezidőtájt már megjelentek a második nemzedék imágói, a mostani rovargyűjtésünk is alátámasztja ezt. Frissen kialakult, kifejlett egyedeket találtunk, de a nemzedékek átfednek egymással, tehát folyamatosan találni nagyon pici lárvákat és kifejlett egyedeket is. Budapesten kőrisfákon, juharfákon, gyümölcsfákon és díszfákon egyaránt meg lehet figyelni a példányait - fogalmazott Vétek Gábor.

Szavai szerint nem hatja meg a poloskákat, hogy a kajsziszüret már a vége felé tart, mert átmennek a következő szezonális gyümölcsre, az őszibarackra, az érőfélben lévő almatermésekre. Ez a poloskafaj nem túlságosan válogatós, a fák termésén, a zöldség- és szántóföldi növények termésein egyaránt előszeretettel szívogatnak.