Polt: egy jogállamban teljesen normális, ha a legfőbb ügyész a jegybankelnökkel találkozik

Matolcsy Györggyel elköltött ebédjéről kérdezték a parlamentben Polt Pétert, aki azt mondta, teljesen normális, ha a jegybank elnöke és a legfőbb ügyész találkozik. Polt szerint felesége – aki két MNB-alapítvány felügyelőbizottsági tagjaként tudott arról, hogy kinek adott pénzt a jegybank – nem követett el bűncselekményt - írja a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. április 25. hétfő, 19:46
Fotó: Napi.hu

Harangozó Tamás (MSZP) arról kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt az Országgyűlés hétfői ülésnapján, hogy miről beszélgettek Matolcsy Györggyel egy nappal az után, hogy az Együtt a legfőbb ügyésznél eljárást kezdeményezett a jegybanki alapítványokat érintő tőkejuttatások miatt. Pápa Levente, az PM politikusa ebéd közben fotózta le Poltot és az MNB elnökét.

Polt válaszában azt mondta, hogy egy jogállamban teljesen normális, ha a jegybank elnöke és a legfőbb ügyész találkozik. Mint elmondta, általános kérdésekről beszélgettek, mert vannak olyan ügyek, bűncselekmények, amelyek miatt érdemes konzultálniuk; a Questor-ügy is ilyen volt - írja a hvg.hu.

Az ügyészség korábban azt közölte, hogy Polt Péter "az MNB által tett feljelentések tárgyában" egy "előre egyeztetett munkaebéden" találkozott Matolcsy Györggyel. Az ügyészség azt nem pontosította, hogy hol ebédeltek, mit fogyasztottak és miről is volt szó pontosan közöttük.

Polt szerint felesége nem követett el bűncselekményt

Harangozó a hvg.hu szerint Poltot a feleségéről is kérdezte, Polt-Palásthy Marianna ugyanis két jegybanki alapítvány felügyelőbizottságában (fb) is benne van: egyrészt a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány fb-jének elnöke, másrészt a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványban pedig fb-tag. Vagyis Polt felesége pontosan tudta, hogy a Matolcsy-alapítványok kinek és mire adtak pénzt.

Polt visszautasította a vádat, miszerint felesége bűncselekményt követett volna el, majd kioktatta a szocialista képviselőt. "Nem a legfőbb ügyész a törvényesség legfőbb őre, nézzen utána az alaptörvényben."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.04.26 08:52

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2016.04.25 22:57

Egyetértek, ez egy jogállamban így van, feltéve ha egy letartóztatási parancsot kézbesít a terheltnek.
Egy jogállamban ugyanis két embert nem is ismernek az állampolgárok a legfőbb bírát és a legfőbb ügyészt. Ezek a közszereplők máshol (a jogállamban) inkább hivatalnokok és kerülnek minden nyilvános szereplést ami politikusokkal összehozza őket. Mondom: jogállamban!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

K_Toth, 2016.04.25 22:02

Egy jogállamban a legfőbb ügyész felesége nem dolgozik a jegybankban !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html