BUX
37954

Pontosan ennyivel drágult az áram

Ahogy már korábban kiderült, keddtől drágult a villamos energia, ám a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csak késő délután adott ki erről közleményt. Abból kiderül, hogy átlagos fogyasztás esetén, szolgáltatótól függően ki, mekkora drágulással szembesül.

NAPI, 2011. február 1. kedd, 19:13

A jogszabályban foglaltaknak megfelelően 2011. február 1-től átlagosan 4 százalékkal emelkedik a villamos energia végfelhasználói bruttó átlagára - közölte a minisztérium. Ez egy átlagos fogyasztási hely esetében a 2010 második félévi átlagárakhoz viszonyítva 2011-ben éves szinten körülbelül 3720 forint plusz költséget jelent. Az árváltozás mértéke a fogyasztói profilok különbözőségéből fakadóan az egyes egyetemes szolgáltatók ellátási területén eltérő mértékű lehet.

A villamos energia árának emelésére az árszabályozás felülvizsgálatával összhangban, a piaci folyamatok következményeként, a hatályos szabályozásnak megfelelően került sor. A kormány elkötelezett a fogyasztók védelme mellett, ezért csak az indokolt legszükségesebb mértékben emelkednek az áramárak.

Forrás: NFM