Pörgés a feldolgozóiparban

A beszerzési menedzser index szeptemberben 54,2 pont volt, ami 3,6 pontos növekedést jelent az előző hónaphoz képest, s a feldolgozóipar gyorsuló ütemű bővülését mutatja.
NAPI Online, 2007. október 1. hétfő, 13:19
Fotó:

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) legfrissebb jelentése szerint szeptemberi fellendülés meghaladja az előző évit, és az előző három év azonos időszakában mért átlagnál is magasabb.

Bár a szeptemberi növekedés nagyobb, mint a korábbi években, a harmadik negyedév átlagos teljesítménye elmarad a bázistól, s az utóbbi három év azonos időszakában mért átlagot sem éri el. A január-szeptemberi időszakot átlagosan növekedés jellemzi, ami kisebb, mint az előző két évben mért értékek. Az ősz
kezdetét tehát nagyobb fellendülés jellemzi a feldolgozóiparban, mint az előző években, de az év eltelt időszakainak teljesítménye elmarad a korábbi évekétől.

A részindexek közül a többség növekedett, kivétel az ponttal 61,2 pontra csökkenő beszerzési árak mutatóját. A foglalkoztatási index 53,1 pontos értéke (53,1) viszont nagyobb növekedést mutat, mint egy évvel korábban, és értéke meghaladja az előző három év azonos időszakaiban mért értékek átlagát is.

HOZZÁSZÓLÁSOK