Pórul járnak a nők - kevesebb a fizetés és a jutalom is

Kevesebb nő dolgozik a versenyszférában, nekik ráadásul a fizetésük és a kapott bónuszuk is elmarad a férfiakétól.
Napi.hu, 2014. április 18. péntek, 18:09

A magyarországi magánszférában foglalkoztatott munkavállalók alig 46,5 százaléka nő, míg ez a szám három évvel ezelőtt még 48 százalék volt, 2012-ben viszont csak 42 - derül ki a Hay Group tanácsadó cég elemzéséből.

Jóval drámaibbak a számok, ha munkaköri kategóriákra bontjuk az elemzést, ugyanis a tavalyi adatok szerint a felső vezetőknek csupán 22,6 százaléka nő, igaz, ez is enyhe növekedés a 2010-es 19,1 százalékhoz és a 2012-es 18,3 százalékhoz képest. Ugyanez a tendencia figyelhető meg az összes többi kategóriában: bár sehol sem dolgozik több nő, mint férfi, de a helyzet a három és az egy évvel ezelőtti felméréshez képest valamelyest javult.

Forrás: Hay Group
Kattintson a nagyobb méretért!

Átlagosan a nők a férfiak alapbérének 92,3 százalékát keresik hasonló munkakörben dolgozva, ami több mint 2 százalékos csökkenés tavalyhoz képest. A női alapbérek minden munkaköri csoportban elmaradnak a férfiakétól, és tavalyhoz képest szinte mindenütt romlott a bérezésük, csak a szakértők esetében javult kissé a helyzet.

A felmérés megállapította azt is, hogy a nőknél minden munkaköri kategóriában kisebb lett a ténylegesen kifizetett bónusz aránya, mint a férfiaknál. A ténylegesen kifizetett bónusz általában azért marad el a célprémiumtól, mert a vezető úgy ítéli meg, hogy az alkalmazott nem teljesítette a számára előírt célkitűzéseket.

A ténylegesen kifizetett bónuszok aránya a célprémiumhoz képest
Forrás: Hay Group
Kattintson a nagyobb méretért!

Nem jobb a helyzetük a nőknek a leglátványosabb juttatás, a vállalati gépkocsi terén sem. A szakértői pozíciókban szinte kétszer akkora az esélye egy férfinak arra, hogy céges autót kapjon, mint egy nőnek, és még középvezetői szinten is jelentős különbség figyelhető meg a férfi és női gépkocsijuttatás arányában. Ez az adat egyébként részben annak is köszönhető, hogy az értékesítői és mérnöki munkakörökben kiugróan magas a férfi munkavállalók aránya.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gerbeera, 2014.04.19 17:34

Ideszúrom a TÁRKI kutatási összefoglalóját a témáról:
"A férfiak és a nők jövedelme a legfelső kvintilisek
kivételével gyakorlatilag azonos, másként: a nők több mint
10 százalékos jövedelemhátrányát egyedül a legnagyobb
jövedelműeknél tapasztalható egyenlőtlenség ?termeli
ki?

http://www.egyenlobanasmod.hu/tamop/data/TAMOP_EBH_1_szakertoi.pdf

Ez is tanulságos lehet:
"Ha az oktatásban és munkatapasztalatban egyre kisebb az eltérés a nemek között, akkor miért térnek el még mindig a férfiak és a nők fizetései jelentősen ? erre a kérdésre keresi a választ Claudia Goldin, a Harvard kutatója az új tanulmányában...
A kutatás fő mondanivalója az, hogy a munka szervezésének és a munkahelyi jutalmaknak alkalmazkodniuk kell a társadalom és a technológia változásához. Jelenleg ugyanis nagyon sok vállalat jutalmazza azokat a dolgozókat, akik mindig rendelkezésre állnak és képesek sokat dolgozni. És ezek többségében a férfiak."
Bővebben itt olvasható:

http://index.hu/gazdasag/allas/2014/02/10/megfizetnek_a_nok_a_rugalmatlansager
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

katolikus, 2014.04.19 16:34

Szívesen dolgoznék kicsit kevesebb fizetésért,ha 40év munkaviszony után nyugdíjas lehetnék. Esetleg még a várható életkorom is a nőkre jellemző átlagéletkort súrolná.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html