Pótfelvételi: közeleg a határidő

Azok a diákok, akik nem kerültek be első körben valamelyik felsőoktatási intézménybe, hétfő éjfélig jelentkezhetnek pótfelvételire, kizárólag elektronikus úton - olvasható a felvi.hu-n.
Szepesi Anita, 2018. augusztus 4. szombat, 13:35
Fotó: Napi.hu

A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 25-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. A pótfelvételi során - néhány kivételtől eltekintve - kizárólag önköltséges képzések indulnak.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak sem a július 25-én meghatározott ponthatárnál, amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, sem a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg - olvasható a portálon.

A ponthatárokat előreláthatólag 2018. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2018. szeptember első napjaiban.

Fotó: StockSnap.io

HOZZÁSZÓLÁSOK