Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly 31,8 milliárd forint forgalmat és 2,2 milliárd forint veszteséget könyvelt el a társaság, míg 2009-ben a forgalom 35,4 milliárd forint volt, a mérleg szerinti veszteség pedig 563 millió forint - fűzte hozzá Ónody Sándor gazdasági igazgató. Tavaly vevőket is vesztett a Praktiker és mérséklődött a vásárlás átlagos értéke.

Az idei év eddig eltelt időszakában a tavalyi második félévhez képest még stagnált a forgalom, de a második félévben a fizetőképesség növekedésével a kereslet bővülését várja a cég. Jövőre már nyereség elérése a cél - hangsúlyozta Schlemmer Zoltán.

Az üzemi szintű vesztség tavaly elérte az 1,92 milliárd forintot, szemben az előző évi 637 millió forint veszteséggel. A társaság az anyacég hiteleiből finanszírozza a veszteségeket - válaszolta az MTI kérdésére Ónody Sándor.

A válság előtti forgalom eléréséhez még legalább három év kell - mondta Schlemmer Zoltán. Hozzátette: az építőanyag és barkácspiacon a válság már 2007-ben elkezdődött az építőipar és a ingatlanpiac szűkülésével.

A 19 áruházból álló lánc 1347 főt foglalkoztat. Mindössze 20 fővel kellett csökkenteni a létszámot, mert a két székesfehérvári közül a város belterületén lévő áruházat bezárták.

Új áruházat egyet nyitott tavaly a Praktiker, Esztergomban. Ez a legkorszerűbb, geotermikus energiával fűtött-hűtött áruház és a leggyorsabban fejlődő is. További áruháznyitással jelenleg nem számol a menedzsment, mert a Praktiker-lánc lényegében lefedi az egész országot.

Még mindig a Praktiker az egyetlen barkácsáruház, amely webshopot, internetes vásárlási lehetőséget kínál házhozszállítással. Szita Márta beszerzési igazgató közlése szerint az e-vásárlások értéke eléri a forgalom egy százalékát.