A Privátbankár.hu szervezésében induló kiírásra szeptember 30-án éjfélig jelentkezhetnek szakképzésben tanuló diákok, eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban.

Három fordulóból áll a verseny, aminek az utolsó körét a remények szerint már személyesen tartanák, amennyiben azt a vírushelyzet engedi.

A verseny fővédnöke Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, de támogatja a kiírást a kormányzat és a magánszféra is. Ebbe beleértendő a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Adósság Kezelő Központ, a Pénziránytű Alapítvány, a Magyar Biztosítók Szövetsége, az Információs és Technológiai Minisztérium, valamint az Erste Bank.

A nyeremények mellett a szervezők remélik, az ismereteik elmélyítéséért is jelentkezi fognak a főként 14-18 éves korosztályból való, hátrányos helyzetből induló gyerekek tudásuk bővítése érdekében.

Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, a program jól illeszkedik ahhoz a 2017-ben indított stratégiához, amit a gazdasági vezetők azért indítottak, hogy jelentősen javuljon a pénzügyi tudatosság az országban.

Ennek már vannak eredményei, amelyek gondolkodásformáló hatásúak. Egyúttal továbbra is fennáll az évek óta tartó probléma, hogy a felmérések szerint a magyar fiatalok elméletben tisztában vannak a rendelkezésre álló pénzpiaci lehetőségekkel, a gyakorlatban azonban nem akarják, vagy nem tudják azokat alkalmazni.

Az indulás részleteiről a szervező honlapján lehet többet megtudni.