Publicus: Botka népszerűbb, mint Orbán

Új kutatás eredményeit publikálta a pártok támogatottságáról és egyes politikusok megítéléséről a Publicus Intézet.
Domokos Erika, 2017. május 27. szombat, 15:54
Fotó: Napi.hu

Májusban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 25 százalék. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalék, a Jobbik viszont egy százalékpontot csökkent és 10 százalék - írja közleményében a Publicus, amely kutatását a Vasárnapi Hírek megbízásából készítette.

Az LMP és a DK támogatottsága nem változott, mindketten 3 százalékon állnak. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban elérte az egy százalékot, csakúgy mint a Kétfarkú Kutya Párt, viszont nem sikerült ez a Párbeszédnek és az MLP-nek. A Momentum Egyesület a múlt hónaphoz hasonlóan 2 százalékon áll.

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége 40 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos csökkenés, viszont januárhoz képest összesen már 9 pontos visszaesés - írja a kutatóintézet.

Botka László (MSZP) népszerűsége a múlt hónapos növekedés után erre a hónapra egy pontot csökkenve, 43 pont. Botka népszerűsége a fideszes szavazók körében csökkent, a többi választói csoportban megőrizte, vagy enyhén növelte a támogatottságát.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a korábbi két százalékpontos növekedés után szintén egy pontot csökkent, és így 34 pont. Hasonlóan Botkához, Vona népszerűsége is a Fidesz táborban csökkent kimutathatóan, és ugyanaz a polarizációs folyamat figyelhető meg nála is - jegyzi meg a Publicus.

Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége két pontot csökkent, így 19 pont. Gyurcsánynál nem mutatható ki olyan társadalmi csoport, ahol markánsan eltérő lenne a változás - olvasható a közleményben.

Publicus

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

annamarie7275, 2017.05.27 23:16

Talan, a saját családjában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html