Putyin látogatására még a csatornafedeleket is lezárják

A Terrorelhárítási Központ hetek óta dolgozik az orosz partnerszolgálattal Vlagyimir Putyin elnök budapesti látogatásának biztosításán - mondta az InfoRádiónak az intézmény kommunikációs referense. Azt azonban biztonsági okokból nem árulta el, hogy az államfőt saját autójával szállítják-e találkozóira a reptérről.
Inforádió, 2015. február 16. hétfő, 18:48
Fotó: Reuters

"A Terrorelhárítási Központ felkészült a kedden Budapestre látogató orosz elnöki delegáció fogadására, illetve biztosítására. Az elmúlt hetekben a TEK, a magyar rendőrség és az orosz partnerszolgálat szakemberei szorosan együttműködve dolgoztak a védelmi feladatok megtervezésén, illetve pontosításán" - közölte Zsuppán András.

A szervezet kommunikációs referense hozzátette: "a lezárásokra, illetve a TEK által bevezetendő személy és létesítményvédelmi intézkedésekre a biztonsági protokollok miatt van szükség."

"Az utcák, csatornafedelek lezárásán túl az érintett területeken megerősített rendőri jelenlétet fognak tapasztalni az ott lakók, a kollégáink mindenben segíteni fogják őket, hogy jussanak el a céljaikhoz" - mondta Zsuppán András.

"Ilyen esetekben, amikor kiemelt védelmet élvező nemzetközi delegáció érkezik hozzánk, akkor mindig együttműködésben dolgozunk a partnerszolgálattal" - hangsúlyozta a TEK kommunikációs referense.

Az nem nyilvános információ, hogy Putyin a saját vagy TEK járműveivel közlekedik-e Budapesten.

"A forgalmi korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják majd fent, így segítve a Budapesten közlekedőket" - jelentette ki Zsuppán András.

Azt sem lehet tudni, hogy az orosz elnök meddig marad Budapesten.

"Szeretnénk a Budapesten közlekedők figyelmét, türelmét és megértését kérni és csak a szükséges ideig tartjuk fent a korlátozásokat" - ígérte Zsuppán András.

HOZZÁSZÓLÁSOK