Mit szeretne egy fiatal munkavállaló a munkaadójától? - Meglepő adatok egy friss felmérésből

A mostani fiatal generáció sokkal tudatosabban viszonyul a munkaerőpiachoz, amivel a munkáltatónak is tisztában kell lennie, ha meg karja keresni, majd megtartani a legjobb képességű embereket. Egy új felmérés megállapította: stabil munkahelytől remélnek rugalmas feltételeket a munkakeresők, akik viszont nem tudják, milyen iparágban helyezkednének el, az idegen nyelvek terén pedig rosszul állnak.
Rácz Gergő, 2019. október 8. kedd, 11:01
Fotó: Getty Images

Határozott elképzelésekkel vág neki a mostani fiatal generáció a munkahelykeresésnek, és az igényekkel az egyre nagyobb hiánnyal küzdő vállalatoknak is kezdeniük kell valamit. A PwC Magyarország pénzügyi tanácsadó felmérése szerint sok minden változott az elmúlt évek során az elvárások terén, ami meghatározhatja, hogy a cégek a mostani munkaerőhiányos piacon is fenn tudják tartani a kellő munkaerőt.

A felmérés adataiból a Napi.hu megtudta, a több mint 37 ezres (a 2016 óta végzett kutatás teljes adatbázisa 60 ezres), 16 és 28 év közötti mintában szereplő válaszadónak a legfontosabb szempont a munkahellyel szemben, hogy egyszerre tudja biztosítani a rugalmasságot és a stabilitást. A némileg képlékeny fogalmak mögött a rugalmas időbeosztásra, a távmunka lehetőségére lehet gondolni. A stabilitás mindennek a fenntarthatóságát jelenti.

Nem a fizetés a legfontosabb

Érdekes, hogy a fizetés csak a harmadik helyen van a mérlegelési szempontok között. Feltételezhető, hogy a stabilitás azért szerepel ilyen magasan az elvárások között, mert a mostani munkapiacra lépő fiatalok közül többen megélték, családjukban végignézték a 2008-as válság hatásait, amit érthető módon elkerülnének.

A fiatal munkaerőt kereső cégek számára elgondolkodtató, hogy a válaszadók által vizsgált szempontok között az adott cég neve, márkája, a mérlegelt szempontok között leghátul van. Vagyis kevés azzal hirdetni, hogy dolgozz az "X" jónevű vállalatnál, mivel a munkakereső valószínű, hogy utánajár a cégnek, a működésének és a termékeinek, és ez lesz a meghatározó a választásban, nem pedig az, hogy már hallott valahol az adott vállalatról.

Ami aggasztó, hogy összességében továbbra is sok olyan fiatal van, aki semmilyen idegen nyelvet nem beszél. Azok között akiknek megvannak az ismeretei kiugróan vezet az angol. Azonban azt is érdemes megjegyezni, hogy a felmérés önbevallás alapú, vagyis arról nincs részletes adat, hogy a feltüntetett nyelvismeret milyen mélységű.

Amikor a munkával járó költözésről van szó, vegyes a kép. Abban nincs meglepetés, hogy a Budapest, illetve Pest megye a legvonzóbb célpont, a rangsorban legalul Békés, Tolna és Nógrád megyék állnak. Utóbbit mindössze a válaszadók 1,7 százaléka jelölte meg, mint vonzó munkakörnyék.

Hol dolgoznának a legtöbben?

Azzal együtt, hogy a legtöbben multinál dolgoznának, nem vonzó szempont az adott cég nemzetközisége, nem fontos szempont, hogy utazás, esetleg kivándorlási lehetőséget nyújtson. Ismerve a minta életkorát, az is érdekes, hogy 10 százalék kategorikusan elzárkózott attól, hogy külföldre menjen dolgozni.

A stabilitásra váró törekvéssel magyarázható, hogy a legtöbben, a válaszadók több mint 5 százaléka multinál helyezkedne el, közel 21 százalékának a közszféra is vonzó. Előretörtek a startupok, a fiatal munkakeresők 28 százalékának vonzó ez a világ. Érdekes, hogy a kis- és középvállalati szektor végzett ebben a felosztásban a legrosszabbul, a válaszadók nagyjából 18 százaléka tudja elképzelni magát a Magyarországon legelterjedtebb vállalati formában.

Némileg ellentmond a felmérésből kirajzolódó képnek, hogy milyen iparági elképzeléseik vannak a válaszadóknak. Ugyan határozottak arról, hogy milyen jellegű cégnél, jellemzően multinál akarnak dolgozni, az is kiolvasható, hogy milyen alapvető elvárásaik vannak az esetleges jövendőbeli munkáltatójukkal szemben, arról viszont nincs határozott kép, hogy mindezt ilyen iparágban képzelik. A legtöbben, a válaszadók több mint negyede az "egyéb" kategóriát jelölte meg. A vonzónak tűnő pénzpiacok terén mindössze 16,5 százalék helyezkedne el. Ugyancsak érdekesség, hogy a jelenleg kiugró fizetéseket ígérő építőiparban mindössze 4,5 százalék tudja magát elképzelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2019.10.08 13:35

@Mekelekke:
" Miért kívánatos dolog olyan cégnél dolgozni, amelyik valószínűleg egy-két éven belül meg fog szűnni?"
Egy megszűnik, kettő nő helyébe.
"Vagy a munkahely kiválasztásánál az a legfontosabb tényező, hogy menő legyen?"
Valakinek igen fontos hogy társadalmilag megbecsült munkahelye legyen.
"Hogy a munkahelyünkkel dicsekedhetünk-e az ismerőseink előtt? "
Ne tegyünk úgy, mintha ez új dolog lenne. Ha nem a nő/kocsi/ház akkor a munkahely.
"Csak írni és olvasni tanuljanak, mert mihelyt megtanul beszélni, abban a pillanatban elkezdi bepakolni a bőröndjét, hogy elhúzzon az országból."
Igen? Szerinted ez ilyen törvényszerű? Szerintem meg a következtetésed marhaság.
"Miért kel pont a nyelvoktatást elrontani beszédtanítással? "
No comment.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2019.10.08 13:27

A nyelvoktatásban megtiltanám a beszéd oktatását. Csak írni és olvasni tanuljanak, mert mihelyt megtanul beszélni, abban a pillanatban elkezdi bepakolni a bőröndjét, hogy elhúzzon az országból. Más területeken olyan ügyesen sikerült megoldani, hogy az iskolában ne tanítsanak hasznos dolgokat. Miért kel pont a nyelvoktatást elrontani beszédtanítással?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2019.10.08 13:21

A startup-ok 90 (99?) százaléka soha nem hoz egy fillér nyereséget sem, csupán feléli a befektetők, támogatók pénzét, majd köddé válik. Miért kívánatos dolog olyan cégnél dolgozni, amelyik valószínűleg egy-két éven belül meg fog szűnni? Vagy a munkahely kiválasztásánál az a legfontosabb tényező, hogy menő legyen? Hogy a munkahelyünkkel dicsekedhetünk-e az ismerőseink előtt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html