Quaestor-botrány: szó szerint a mágiától vártak pénzt

Természetfeletti erőktől várták a Quaestorban, hogy pénzt termeljenek. 72 millió forintot fizettek az isteni közbeavatkozásért - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.
Szabó Dániel, 2018. március 8. csütörtök, 10:28
Fotó: Napi.hu

Az alapügytől korábban elkülönített, pénzmosást vizsgáló nyomozás során új bizonyítékokat sikerült felderíteni, amelyből kiderül, hogy a vállalat vezetői hogyan, milyen módszerek alapján hozták a pénzügyi döntéseket. Az ügyészség arról ír, hogy transzcendentális vezérelvek alapján próbáltak pénzt csinálni.

A cégcsoport korábbi vezetői - köztük az alapügy vádlottjai - a befektetők pénzének a megtérülését nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől, hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is - állítja a vádhatóság.

A Quaestor Értékpapír Zrt. az ezoterikus szolgáltatásokért 2009 júniusa és 2013 februárja között egy indiai cég külföldi bankszámlájára mintegy 72 millió forintnak megfelelő dollár összeget utalt. A ráolvasásokról fiktív számlákat állítottak ki, amelyek névlegesen tanácsadásról és értékpapír ügynöki tevékenységről szóltak.

Ezen túlmenően, szintén a pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben olyan további új bizonyítékokat is sikerült beszerezni, amelyek megismerhetővé tették az alapügy vádlottjai által 2013. év közepétől folytatott titkosított e-mail levelezést, amelyek tartalma ugyancsak tovább erősíti a vádat.

A bírói szakban folyamatban lévő alapügyben tartott mai tárgyaláson a vádat képviselő ügyész az új bizonyítékok tárgyalás anyagává tételét indítványozta.

A fotó forrása: Napi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.03.08 13:14

és ezzel "szotyolázott" orbán focimeccsen :)
+ a fél fidesz vezérkar :)
Madarat tolláról - embert barátjáról ...... !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.03.08 12:51

Ha-ha-ha-ha-ha....

Szép volt Tarsoly Csabi.......hát ennél még az is jobb lett volna ha már ez elejétől Orgován Béla " becsületes rézbőrű " állampolgár vezeti a céget és nem csak a bukás után adják neki oda.
Hú ha Csabika egyszer elkezdene beszélni. Milyen csuda dolgok derülnének ki....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html