A jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt "eljárási törvénytelenségek" miatt - írta az MSZP-Párbeszéd frakciója közleményében. Az ellenzéki politikusok a "rabszolgatörvény" mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását.

A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás.

Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért - olvasható a Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselők által aláírt közleményben.

A Fidesz az MTI-nek úgy reagált, hogy a Munka törvénykönyve módosítása csak ürügy a balhékhoz és politikai akciókhoz. "Ezt maga Gyurcsány Ferenc vallotta be". Soros György megkezdte európai parlamenti választási kampányát és a teljes ellenzék beállt Soros kampányába - írta a Fidesz.