Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtök este a túlóratörvény ellen hirdettek meg tüntetést a Kossuth térre, amin a szabad oktatásért, és a bíróságok függetlenségéért is tiltakoztak - számol be az Index. A több mint ezer fős tömeg előbb két órán keresztül tett egy nagy kört, átvonult a Margit hídon, és a Lánchídon is, majd visszaérkezett a Kossuth térre.

A Kossuth téren a rendezvény legelején már öt órakor bemondták a szervezők, hogy az erőszakmentes véleménynyilvánításban hisznek. A szervezők azt is bemondták, hogy nem a rendőrök ellen vannak, ők is túlóráznak. A téren a dobosok azt kiabálták, hogy "Nem leszünk rabszolgák!", mások azt, hogy "Túlórázunk!".

A vonulás alatt is volt egy-egy füstbomba, de összességében békésen zajlott a tüntetés. A Kossuth térre visszaérkezve azonban többen is füstbombákkal, üvegekkel, tojással, papírrepülővel dobálták meg a rendőröket, akik nagy mennyiségű könnygázzal válaszoltak.

Többször is kialakult dulakodás, a rendőrök gumibotot is bevetettek, és többször is felszólították a tüntetőket, hogy ne dobáljanak. A kedélyek azonban nem csitultak és Parlamentnek legalább egy ablakát megdobták, betörték. A police.hu szerint a dobálásoktól két rendőr sérült meg, egyikük a fején, egy másik a combján.

Ezután a rend őrei legalább öt embert előállítottak, és a Momentum alelnökét rohamrendőrök vitték el, miután a magasba tartott egy füstbombát.

Éjfél előtt nem sokkal több százan átvonultak előbb az Emmi-hez, ahol néhányan lökdösődtek, a rendőrök könnygázt fújtak, aztán a többség a körúton ment tovább.

A Király utcánál a rendőrök zárásokkal szétválasztották kisebb csoportokra a tüntetőket, és a járdára tereltek fel mindenkit, ahonnan már csak egyenként engedték ki az embereket.

További részletekért kattintson az Indexre.