Az ellenzéki szavazók nagyon nagy aránya egyetért azzal az állítással, hogy "a kormány a 400 órás túlóratörvénnyel túllőtt a határon", az ötelemű, osztályzatszerű egyetértési skálán átlagosan 4,4 pontot adtak, ahol az 5 azt jelentette, hogy nagyon egyetértenek az állítással, az 1 pedig azt, hogy nagyon nem - idézi a portfolio.hu.

Velük szemben a Fidesz-szavazók többsége nem azonosul ugyanezzel az állítással, az ötfokozatú skálán mindössze 2,6-os átlagpontban értenek egyet. A fideszesek szerint a kormány a dolgozók igényeit tartotta szem előtt a törvénymódosítással, az ellenzékiek és a bizonytalanok szerint pedig a hazai lobbiszervezetek igényei szerint döntöttek. A felmérés egyik eredménye kapcsán kiemeli: egyetlen olyan pont van, ahol a fideszesek elbizonytalanodtak, és nem értenek egyet erősen a kormány által képviselt állásponttal.

Annál az állításnál ugyanis körülbelül ugyanannyian értenek egyet, mint ahányan nem a fideszesek közül, hogy "a dolgozók kiszolgáltatottabb helyzetben vannak annál, hogy következmények nélkül nemet mondhassanak a túlórázásra". Azzal viszont már nem igazán értenek egyet, hogy "A túlóraszám növelésével növekszik a dolgozók kiszolgáltatottsága". Vagyis még a Fidesz támogatói is megosztottak abban, mondhat-e nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri tőle, hogy túlórázzon - írja a portfolio.hu.