Erre készül a Jobbik

Országos aláírásgyűjtési akcióba kezdett a Jobbik a Munka törvénykönyve (Mt.) módosításának visszavonása érdekében, a kezdeményezéssel akarják felerősíteni a magyar nemzet hangját, hiszen a "túlóratörvénnyel" a magyar társadalom, azon belül a Fidesz szavazók jelentős többsége sem ért egyet - jelentette be Z. Kárpát Dániel, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke.
Domokos László, 2019. február 3. vasárnap, 14:14
Fotó: Getty Images

Az olyan akciókat, mint az aláírásgyűjtés és népszavazási kezdeményezés, nem szabad lebecsülni, hiszen ilyen eszközökkel tudta a Fidesz-KDNP megroppantani a balliberálisnak mondott kormányokat. Most a Jobbik előtt is hasonló út áll - fogalmazott az ellenzéki politikus az MTI beszámolója szerint.

A párt a Kúriához fordult, miután a Nemzeti Választási Iroda elutasította népszavazási kezdeményezését, amelyet szintén az Mt. módosításának (rabszolgatörvény) visszavonása érdekében nyújtott be.

Az aláírásgyűjtési akciót egy olyan időszakban hirdette meg a párt, amikor a Jobbik fennállása a tét, miután a napokban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Fidesz "boszorkánykonyháiban" olyan döntések születtek, amelyek "deklarált módon" megpróbálják ellehetetleníteni Magyarország legerősebb ellenzéki erejét.

Arra a kérdésre, hogyan kívánja visszafizetni a Jobbik a rá kiszabott több száz millió forintos bírságot, a párt alelnöke kifejtette, a Fidesz és az ÁSZ is tudja, hogy olyan mértékű indokolatlan bírságot vetettek ki a Jobbikra, amelyet a párt nem tud kifizetni.

Z. Kárpát Dániel ugyanakkor hangsúlyozta, a Jobbik önmagától nem teszi le a fegyvert. A párt pénz hiányában utcai fórumokon, az aláírásgyűjtő standok mellett fog kampányolni, éppen ezért az aláírásgyűjtési akció sikeressége is a párt saját tagságának mozgósításán múlik.

HOZZÁSZÓLÁSOK