A csütörtökre összehívott rendkívüli ülésen egyetlen módosító határozati javaslat szerepelt. Arató Gergely, a DK képviselője ebben annak megállapítását kérte az Országgyűléstől, hogy tavaly december 12-én szabálytalanul zajlott a szavazás az ülésteremben, továbbá december 16-17-én jogtalanul léptek fel az ellenzéki képviselőkkel szemben a köztelevízió székházánál tartott tüntetéseken.

A házelnök azt követően hívta össze a rendkívüli ülést, hogy azt valamennyi frakcióval rendelkező ellenzéki párt, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd, valamint független képviselők is kezdeményezték.

Mivel azonban a kormánypárti képviselők szerint a parlamenti munka csak az "ellenzék képmutató színjátéka", ezért inkább nem mentek be ma a munkahelyükre. Így pedig nem lehetett elfogadni a napirendet.

Azért elmondták, amit akartak

Az atv.hu tudósítása szerint elsőként Jakab Péter jobbikos képviselő szólalt fel, aki országos sztrájkot sürgetett a rabszolgatörvény ellen. Őt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke követte, aki egy szelfibotot tartva olvasta fel az ellenzéki pártok öt pontos követelését. Amikor Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szólalhatott volna fel, akkor az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői felálltak a helyükről és kivonultak az ülésteremből.



Keresztes László Lóránt LMP-s társelnök ezután arról beszélt, hogy az utcán kell folytatni a demonstrációt, mivel a magyar emberek nem túlórázni akarnak, hanem megélni a fizetésükből.