Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hódmezővásárhelyi Fidesz januárban azt javasolta, előbb kérdezzék meg a dolgozókat. A nemrég lezajlott szavazáson a túlóratörvényt egyetlen szavazó támogatta. A szavazás köztisztviselőkre és az önkormányzat képviselőire nem vonatkozott - írja az Index.hu.

A kérdés az alábbi volt: "Kíván-e Ön évi 400 óra túlmunkàt végezni úgy, hogy munkáltatója csak három év elteltével köteles kifizetni annak ellenértékét a kollektív szerződés szerint?"

A Csongrád megyei város közgyűlésében a Fidesznek ugyan többsége van, a polgármester azonban Márki-Zay Péter, aki az ellenzéki összefogás révén nyerte el a posztot tavaly februárban. A polgármester kezdeményezte, hogy több városhoz hasonlóan a közgyűlés fogadjon el olyan határozatot, amelyben kimondja, hogy az önkormányzati cégek nem élnek a szabályozás adta lehetőséggel, amely alapján 400 óra túlmunkát is kérhetnek a munkavállalóktól - amennyiben a dolgozók ahhoz egyéni beleegyezésüket adják.

Jelen állás szerint a Fidesz Hódmezővásárhelyen el fogja utasítani, azt, amit a törvényhozásban megszavazott. Igaz, erre legközelebb már csak a márciusi közgyűlésen lesz mód, a pénteki közgyűlés napirendjébe ugyanis már nem kerülhet be a túlóratörvénnyel kapcsolatos állásfoglalás.