A 34 éves elkövető először egy 84 éves szekszárdi asszony lakásán jelent meg és elhitette vele, hogy egy izomstimuláló gépet sorsoltak ki a részére, a készülékért fizetendő összeg felét pedig már a háziorvosa kifizette, így neki csak 125 ezer forintot kell adnia. A gép mindeközben csak ötezer forintot ért. Az idős asszonynak csak 50 ezer forintja volt, amelyet oda is adott a vádlottnak. A nő még azt is megígérte, hogy a pénzt a nyugdíjintézet vissza fogja neki utalni - írta közleményében a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Később a vádlottnak egy veszprémi és zalaegerszegi nőt sikerült hasonló módon átvernie. Mindkettejükkel elhitette, hogy a felkínált - ténylegesen ötezer forint értékű - 120 ezernek mondott, masszírozó gépet a háziorvosuk nyerte, és azt kedvező áron megszerezhetik, az orvosuk felajánlotta nekik. Az egyik asszonytól 50 ezer, a másiktól 60 ezer forintot csalt ki.

Az ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat ellene.