Rafináltan gyűjt privát adatokat a kormány

Részletes adatlapot kell adniuk egészségi állapotukról azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akiket beoltanak a koronavírus-fertőzés ellen, pedig a vakcina gyártója nem írja ezt elő.
Komócsin Sándor, 2020. december 29. kedd, 10:55
Fotó: Shutterstock

Csaknem kéttucatnyi az egészségi állapotukat firtató kérdésre kell válaszolniuk azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik megkapják a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a napokban - írja a Népszava. Egyebek mellett arra kell válaszolniuk, milyen krónikus betegségeik vannak, milyen gyógyszereket szednek, allergiások-e, terveznek-e terhességet két hónapon belül, állnak-e műtét előtt, volt-e valaha oltással kapcsolatos allergiás rohamuk.

A Pfizer Magyarország orvosigazgatója, Fabó Tibor szerint a vakcina beadhatóságról mindig az oltóorvos dönt, óvatosságra van szükség a vérzékenyeknél, illetve a véralvadásgátló gyógyszerrel kezelteknél, mert ezt az injekciót izomba adják, és az okozhat vérömlenyt. Az eddigi biztonságossági vizsgálatok alatt bőrpírnál, helyi fájdalomnál komolyabb kellemetlen reakciót nem tapasztaltak.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy ezekből a tesztekből kizárták mindazokat, akiknél korábban súlyos reakciót váltott ki valamely más vakcina. De - mint mondta - például étel- vagy egyéb allergiások biztonsággal beolthatók. Várandósoknak, terhességet tervezőknek, és a gyerekeknek egyelőre nem ajánlják a Pfizer-BioNTech Comirnaty nevű készítményét, mert ehhez a klinikai tesztek eddig nem voltak kellően széles körűek. Például túl kevés 16 éven aluli vett részt ezekben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi4, 2020.12.29 16:56

Megint a ballibsi pánik keltés
Ez mindíg így volt.
Ha valaki vért ad akkor is ki kell tölteni, ráadásul azt is megkérdezik hogy buzi-e? mert akkor nem adhat vért (diszkrimináció)

Alap, ha valakinek beadnak egy vakcínát részletesen kikérdezik, hogy nem-e fog problémát okozni, egyáltalán beadható-e?

Szerintem nem pusztán hülye aki ezt a cikket írta, hanem aljas
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ovodas, 2020.12.29 13:31

Hoztak egy adatvédelmi törvényt,ami minden,csak nem az.
A kormány rafinált módon gyűjt személyes adatokat,amit ő"ellenez2-ne,de nem igaz.
Ha az interneten megakarok nyitni egy hírlapot,akkor azzal kezdi,hogy szükségünk van adataid védelmére.Tehát csak a jóváhagyás után olvashatnám el.
A nagy lófütyit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html