Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint a Matolcsy György jegybankelnök felesége által vezetett helyhatóság költségvetése az idén durván 350 millió forint, jövőbeni beruházási-beszerzési tervei azonban ennél nagyságrenddel nagyobbak. Az idei évre előrevetített közbeszerzései megközelítik a kétmilliárd forintot - derül ki az önkormányzat honlapjáról.

A polgármester április 20-án javasolta a képviselő-testületnek, május 17-én már be is jegyezte a cégbíróság a társaságot. A Balatonakarattya Önkormányzati Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. fő tevékenysége egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás, de a profiljába tartozik az élelmiszer-, ital- és dohányáru-nagykereskedelem is.

A polgármester előterjesztése szerint Balatonakarattya ugyanazt teszi, mint egyre több önkormányzat: áthelyezi "kötelező vagy önként vállalt feladatait optimalizált, erőforrásokat jól felhasználó saját tulajdonú gazdasági társaságba". Az önálló gazdasági társaság létrehozását többek között a pályázati lehetőségek - a kormányzati és uniós források - minél jobb kihasználása érdekében javasolta Matolcsy Gyöngyi.