A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. július 9. és 13. között kiemelten ellenőrzik a budapesti strandokon és azok környékén működő vendéglátóhelyeket, a szezonális árusokat és a turisztikai rendezvényeken kereskedőket. Emellett a taxisok is számíthatnak ellenőrzésekre.

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. júliusban ugyancsak kiemelten ellenőrzik a Pest megye területén található fürdőket és strandokat. A hatóság szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A hivatal Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei 2018. július 9. és 15. között a Velencei-tónál és az EFOTT Fesztiválon ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a következő kiemelt helyszíneken végez ellenőrzéseket a 28. héten:

  • strandok, fürdők,
  • rendezvények, fesztiválok,
  • lángos, fagylaltárusok.

A rendezvényeken, vendéglátóhelyeken a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelő üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

A közétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések. További részletek a NAV adótraffipax oldalán.

Fotó: Napi.hu