Reagált a minisztérium az S&P kritikáira

A Magyarországot választó kötvénybefektetők kiállnak az ország mellett és saját ítéletükre támaszkodnak - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium a Standard and Poor's hitelminősítő pénteki döntésére a Wall Street Journal-nak.
portfolio.hu, 2014. szeptember 22. hétfő, 22:29
Fotó: Napi.hu

Magyarország sérülékenysége jelentősen csökkent az elmúlt években, a folyó fizetési mérleg többletet mutat és a kormány tartja magát a fegyelmezett költségvetési politikához - válaszolta az NGM a lapnak. A cikk emlékeztet arra, hogy idén a kormány várakozásai szerint 3,1 százalékkal növekedhet a magyar gazdaság.

Az S&P hitelminősítő szokásos felülvizsgálatában pénteken azt közölte: megerősíti az érvényben lévő adósbesorolást és az ehhez tartozó kilátást. Az indoklásban több helyen is kritikusan fogalmazott Magyarország kilátásait illetően.

A minisztérium reakciója alapján azonban a kormány nem aggódik az S&P értékelése miatt. Bízik abban, hogy a befektetők nem adnak ennek nagy hangsúlyt - írja a Portfolio.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.23 12:05

Magyarország a kötvényesei összefognak!

Ezt a kötvényvásárlók is tudják?

Nem ártana megmondani nekik!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html