Referendummal indul a magyarországi szavazási szezon

A belváros lakói február közepén szavazhatnak a bulinegyed szórakozóhelyeinek éjféli bezárásáról, a pártok az áprilisi parlamenti választás előtt inkább nem foglalnak állást a lakókat megosztó kérdésben.
Komócsin Sándor, 2018. január 4. csütörtök, 09:02
Fotó: Pexels

Miután senki sem támadta meg a helyi választási bizottság helyi népszavazásról szóló határozatát, a budapesti belváros lakói február 18-án szavazhatnak arról, hogy kötelezzék-e az ottani szórakozóhelyeket az éjféli bezárásra - írta a Magyar Nemzet. Az önkormányzat napokon belül értesíti a lakókat a szavazás lehetőségétől.

A vita megosztja a helyieket, van akinek az éjszakai nyugalom fontosabb, mint a nagy bevételt és sok munkahelyet teremtő 400-500 kocsma hosszabb nyitva tartása, mások fordítva vannak ezzel. Ha a helyiek a szigorítás mellett döntenek, akkor az összes vendéglőt egységesen be kell zárni éjfélkor.

Az önkormányzat eközben jól halad a köztisztaság javításával: kukákat helyeztek ki, az új takarítógépekre és nyilvános vécékre kiírták a pályázatot. A pártok az április parlamenti választás előtt nem foglalnak állást az ügyben, ehelyett választási részvételre biztatják a lakókat.

A nyitókép forrása: Pixels.com

HOZZÁSZÓLÁSOK