Régen volt ilyen rossz helyzetben a Fidesz

A teljes népességen belül és a biztos pártválasztók között is veszített támogatottságából a Fidesz, bár előnyük a többi párthoz képest továbbra is tetemes – derül ki az Iránytű Intézet által a Magyar Nemzet számára készített felmérésből.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 17. kedd, 09:07
Fotó: Napi.hu

A kormánypártok az augusztusi 51 százalék után szeptemberben 43 százalékon álltak. Ezzel továbbra is stabilan elsők, hiszen a második Jobbik csak 22 százalékot tudhatott felmutatni. A képzeletbeli dobogóra pedig az MSZP fért fel, mindössze 11 százalékkal - olvasható a felmérésben.

Fontos azonban, hogy a felmérés még akkor készült, amikor Botka László volt a miniszterelnök-jelölt, vagyis a visszalépésének hatásai ezekben az eredményekben még nem érezhetők. (Orbán keresztény értékek mentén erősítené az együttműködést Kurz-cal.)

A parlamentbe a fentieken kívül a DK (8 százalék) és az LMP (7 százalék) jutna be, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyaránt 3 százalékon áll, az Együtt 2 százalékon, míg a Párbeszédre mindössze egy százalék szavazna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2017.10.18 08:27

A Magyar Nemzet egyik irányban elfogult, az Iránytű Intézet egy másik irányban, de mindkettő OV ellenlábasa.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html