Régiós SmallCap alapot ajánl az RCM

Klaus Glasser, a Raiffesien Capital Management (RCM) eszközkihelyezésekért és részvényekért felelős ügyvezető igazgatója szerint a jelenlegi bizonytalan helyzetben a feltörekvő piacok, ezen belül a közép-kelet-európai befektetések növekedési kilátásai a legbiztatóbbak – még annak ellenére is, hogy augusztusban ezeken a piacokon is jelentős korrekcióra került sor.
Nagy László Nándor, 2007. október 2. kedd, 12:32
Fotó:

Az RCM ennek a hullámnak a meglovagolása érdekében indította útjára júliusban a Raiffeisen-Feltörekvő Európa SmallCap Befektetési Alapot, amelyben jelenleg 39 millió eurónyi befektetés pihen. Mint ahogy a mai sajtótájékoztatón elhangzott: a Magyarországon is forgalmazott alapba 200 millió eurónyi összeget várnak, ezt követően további befektetéseket már nem fogadnak.

A hazai befektetési alap tulajdonosok legfőképp azért választják ezt az instrumentumot, mert biztos, szakértői kezekben tudják befektetéseiket - főleg akkor, ha ismert bankok, biztosítók forgalmazzák ezeket a termékeket - derült ki a Gfk Hungáriának az RCM megbízásából készített felméréséből. Mint azt Kozák Ákos, a piackutató cég ügyvezetője elmondta, a megkérdezettek 39 százaléka szerint az alap-befektetések biztonságosabbak, mint a részvénybefektetések, míg 31 százalékuk szerint modernebbek, mint a betétek. A befektetők 55 százaléka legalább havonta áttekinti befektetéseit annak ellenére, hogy a rövidtávú befektetésekben gondolkodók aránya mindössze 24,5 százalékos.

HOZZÁSZÓLÁSOK