Reklámadó újratöltve: Rogán már most Brüsszelre mutogat

A Fidesz szeretné, ha a legkisebb bevételű cégeknek nem kellene reklámadót fizetniük, mert ez esetükben indokolatlan lenne és felesleges bürokratikus költségeket jelentene - mondta Rogán Antal frakcióvezető az állami rádióban.
MTI-Eco, 2015. március 4. szerda, 08:29
Fotó: Napi.hu

Az ügyben azonban ütközésre számítanak Brüsszellel, mert az egyik uniós hivatal azt szeretné, hogy a legkisebb cégeknek és a legkisebb reklámbevétel után is fizetni kelljen az adót.

A parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén arról számolt be, tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a legkisebb bevétellel rendelkező cégek kaphatnak-e mentességet.

Rogán szerint a költségvetésben tervezett körülbelül 7 milliárd forintos reklámadó-bevétel nagyságrendjét tartani kell, ezért beszélt a gazdasági bizottság keddi ülésén 3-5 százalékos intenzitásról, ami nem kulcsot jelent, hiszen ez az összes Magyarországon keletkező reklámbevételre vonatkozó intenzitási kérdés. Ha a reklámadó kulcsai csökkennek, akkor - a tervezett adóbevétel tartása érdekében nyilvánvalóan teríteni kell, vagyis az adófizetésre kötelezettek körét bővíteni kell - mondta a fideszes politikus.

Buda-Cash-ügy: a szocialistákra mutogat

A Buda-Cash-ügyben Rogán továbbra is a második szocialista brókerbotránynak tartja a Kulcsár-ügy után. A politikus véleménye szerinte a brókercég ellenőrzésekor az MNB felelősen tette a dolgát, a csalássorozat pedig csak helyszíni vizsgálattal derülhetett ki.

A frakcióvezető a szabályozás szigorítását szorgalmazta, hogy a brókercégeket alaposabban lehessen ellenőrizni. Várják is a javaslatot az MNB-től, és amint az megérkezik, a parlamentnek sürgősen, házszabálytól eltéréssel el kell fogadnia.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2015.03.04 13:30

@hawk78: " Hazudik, lop csal."

Nagy valószínűséggel állítható, hogy tudja, hogy a nép is tudja róla ezt.
De mivel senki nem törte be a képét, nem zúzták le az autóját, a házát sem gyújtották rá, szerinte nyugodtan folytathatja eddigi tevékenységét.
Önmérsékletet ne várj tőle. Az ilyen mentalitású ember? csak a nyers erőből ért...Aztán mikor eljön az ideje az elkalapálásának, akkor hirtelen kisfiú lesz, és elmondja majd, hogy utasításra cselekedett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hawk78, 2015.03.04 12:57

Barátaim, sajnos ilyen emberek mondják magukról, hogy politikusok. Ennek az embernek még a volt TSZ.ben sem adnák munkát, nem, hogy poziciót országyülésben. Hazudik, lop csal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html