Alább szó szerint közöljük a Fidesz-frakció közleményét:

"Vége az évtizedes pénzügyi korrupciónak!

A pénzügyi felügyelet hatékony működésének és az új törvényi környezetnek köszönhetően vége az évtizedes pénzügyi korrupciónak, a csalások korszakát mindenkorra lezárjuk. A szocialisták hiába próbálják hárítani a felelősséget, kormányzásuk alatt semmit nem tettek az évtizedes pénzügyi korrupció ellen, sőt, törvényeikkel, a brókerek kormányzati kinevezésével segítették azt. Az is kiderült, hogy a baloldal ezer szálon kötődik a Buda-Cash körüli céghálózathoz: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM emberi ülnek ezekben a cégekben.

A második szocialista brókerbotrányban a keményen dolgozó emberek, kisnyugdíjasok és települések pénzét tüntették el. Tíz éve a szocialisták lazították fel a brókercégek ellenőrzését, akkor kezdődtek a csalások. Kormányzásuk idején a Magyar Fejlesztési Bank tizenhét milliárd forint hitelt adott a Quaestor-csoportnak úgy, hogy a hitelre megfelelő fedezet sem volt. A Quaestor-csoport tulajdonosa a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai-kormányban jó kapcsolatokkal rendelkezett. Ez is azt bizonyítja, hogy a Questor-ügy már a harmadik szocialista brókerbotrány.

A Fidesz elvárja, hogy a cégeket működtető személyek a személyes vagyonukkal is feleljenek a károsultak felé. A nyomozóhatóságoktól és a hamarosan felálló parlamenti vizsgálóbizottságtól pedig azt várjuk, hogy a bűnösök mielőbbi felelősségre vonása megtörténjen, és választ kapjunk arra, hogy hova lett a pénz, kik ezért a felelősök és kik voltak mindennek a haszonélvezői.

Felszámoljuk az évtizedes pénzügyi korrupciót, amit a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tettek lehetővé. Az ellenzéki képviselők egyszer sem támogatták az elmúlt években a rendcsinálást a pénzügyi szektorban. Nemmel szavaztak a devizahitelek forintosítására, a takarékszövetkezetek rendbetételére, a bankszanálási törvényre. Ezt nyilvánvalóan azért tették, mert, ahogy kormányzásuk alatt, úgy ellenzékben is a csaló brókercégek érdekeit képviselték.

A szocialisták nem támogatják az évtizedes pénzügyi korrupció felszámolását, helyette támadják a Magyar Nemzeti Bankot, amely keményen fellép a korrupció ellen. Vajon miért? A baloldal most is a csaló brókercégek érdekeit képviseli.
Az évtizedes pénzügyi korrupcióról a megerősített jegybank rántotta le a leplet, ezzel bebizonyosodott, hogy a Fidesz-KDNP-frakció jól döntött, amikor az MNB és a PSZÁF összevonása mellett tette le a voksát. Ez az együttműködés bebizonyította, hogy hatékony a pénzügyi korrupció felszámolásában.

Fidesz-frakció Sajtóosztály"