Rendíthetetlenül pörög a kereskedelem

A kiskereskedelmi forgalom volumene éves összevetésben 5,1 százalékkal nőtt szeptemberben az augusztusi 4,6 százalékos emelkedés után, a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) második becsléséből.
MTI, 2015. november 26. csütörtök, 09:12
Fotó: Napi.hu

A most közölt adatok megegyeznek a hónap elején publikált első becsléssel. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3, a nem élelmiszer kiskereskedelemben 6,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 6,1 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
2015. január-szeptemberben a forgalom - a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - 5,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

A szeptemberi az első olyan adat, ami már olyan bázishoz viszonyul, amikor az online pénztárgépek teljes létszámban működtek. Nem arról van tehát szó, hogy a pénztárgépek gazdaságfehérítő hatása miatt bővült a kiskereskedelem, hanem a növekedés mögött tényleges gazdaság- és fogyasztásnövekedés áll - - nyilatkozta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 csatornának..

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.26 12:05

..ebben már nem az online pénztárgép hatás van ...,brutálisan jó ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html