Rendkívüli rendőrségi bejelentés - minden autós érintett!

A rendőr továbbra sem kéri a műszaki vizsgálati bizonyítványt - jelentette be az ORFK.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 18. péntek, 12:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A sajtóhírek helytelen jogértelmezés eredményeként születtek, mivel a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatására vonatkozó jogszabályi kötelezettség kizárólag jármű-honosítási eljárásra értendő - közölte honlapján a rendőrség.

A közúti közlekedési ellenőrzés során annak bemutatására továbbra sem kötelezhető a járművezető, így a rendőrség az ellenőrzések végrehajtása során 2018. május 20-át követően sem fogja a műszaki vizsgálati bizonyítvány bemutatását kérni.

Amennyiben az intézkedő rendőrnek a forgalmi engedélyben vagy a vezetői engedélyben foglaltakon túlmenően további adatra van szüksége, úgy azt a rendelkezésre álló nyilvántartásokból fogja megállapítani.

Csütörtökön a médiában széles körben elterjedt a hír, hogy a május 20. után vizsgázott autóknál ez az új kötelezettség jön.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kakambuki, 2018.05.19 21:27

Azért nem ártana tudni hogy mi volt ez, honnan indult az egész! Ha rémhír volt akkor a rémhírterjesztés büntetni kell illetve lehet is. Ha nem az és a magyar rendőrség engedékeny csak abból balhé lehet. Megint kötelezettségszegési eljárásnak nézünk elébe??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html