A rendőrök 17 óra után jelentek meg az épületben, akik a jegyző határozatát próbálták érvényesíteni, felszólították a politikusokat, hogy távozzanak. Ők vitatják ennek jogosságát, és azt várják a rendőröktől, hogy képviselői jogaik érvényesülését segítsék, kifogásolják, hogy ezt eddig nem tették meg - olvasható a lap cikkében. A politikusok nem akarják elhagyni a székházat, de arra számítanak, hogy a rendőrök ki fogják őket vinni az épületből.

Az állami média székháza előtt 18 órakor újabb tüntetés kezdődik.

A törvény szerint a képviselőknek joguk van ellenőrizniük közintézményeket, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket az intézménybe - írta a 444.hu.

A tüntetőkkel együtt érkező képviselők vasárnap este óta vannak az épületben, azt szeretnék elérni, hogy beolvashassák az ötpontos követelésüket, amelynek első pontja a rabszolgatörvény néven emlegetett törvénymódosítás visszavonásának kérése - a jogszabály egyebek mellett lehetővé teszi, hogy évi 250-ről akár 400 órára emeljék az elrendelhető túlórát, amit a munkaadó 36 hónap munkaidőkeret végén fizethet ki.