Rendőr áll az iskolák, óvodák előtt

A rendőrség az óvodákra és a középiskolákra is kiterjesztené az Iskola rendőre programot, és azt is szeretnék, ha az érettségivel együtt kötelező lenne a KRESZ-vizsga is. Mindez Szombathelyen hangzott el a program harmadik országos tanévnyitóján.
NAPI, 2010. szeptember 2. csütörtök, 13:21
Fotó:

Szeptember elsejétől kétezer rendőr teljesít egy hónapon át szolgálatot valamelyik oktatási intézmény környékén. A rendőrök az elmúlt két évben nemcsak a tanulók közlekedését segítették az iskolák közelében, de a droggal összefüggő és egyéb bűncselekményekkel kapcsolatban is felléptek - emlékeztetett a Kossuth Rádió.

Papp Károly országos rendészeti igazgató szerint többek közt nekik is köszönhető, hogy tíz év alatt ötödére csökkent a halálos kimenetelű gyermekbalesetek száma. Éppen ezért az Iskola rendőre programot szeretnék kiterjeszteni az óvodákra és a középiskolákra is.

A szakemberek további terve, hogy szeretnék beépíteni az óvodai nevelési programba a KRESZ oktatását, és el kívánják érni, hogy az érettségivel együtt KRESZ-vizsgát is kelljen tenni a középiskolásoknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK