A Budapesti Nyomozó Ügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt a tegnapi napon összesen nyolc személyt hallgatott ki gyanúsítottként, köztük egy a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr alezredest, valamint több más budapesti rendőrt és ügyvédet - közölte az ügyészség.

A budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködésével, a tegnapi napon összesen tíz - budapesti és egy vidéki - helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót a rendőr alezredes, valamint bűntársai elfogása érdekében. Az akció eredményes volt, az ennek során - többek között ügyvédi irodákban - tartott házkutatások eredményeként az eljáró ügyészek számos okiratot, mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, amelyek a bűncselekmények gyanúját alátámasztották - fogalmaz a közlemény.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a házkutatásokat követően, vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítotti kihallgatásra állította elő a rendőr alezredest, valamint három rendőr társát, három budapesti ügyvédet, továbbá egy civil személyt. Három rendőrt őrizetbe vettek, az ügyészség valamennyiük esetében indítványt tesz az előzetes letartóztatás elrendelésére.

Az ügyben még további gyanúsítotti kihallgatások is várhatóak.