Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrség azzal indít, hogy korábban - bízva az autósokban - vállalást tett az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzésekkel kapcsolatban. Ezzel csupán azt érték el, hogy nőtt a balesetek száma.

Az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzések nem jelentenek általános visszatartóerőt. A közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van, és esetleges mulasztásának elmarasztalás lehet a következménye - írják a Police.hu-n

A közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek, eszközök bővítését.

Mivel jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem határozza meg, hogy az ellenőrzéshez használt készüléket a közlekedők számára jól láthatóan kell elhelyezni,

ebből az is következik, hogy azok akár rejtve is használhatók.

Mindezekre tekintettel az elkövetkező időszakban a rendőrség közlekedésrendészeti akciókkal és kampányokkal lép fel a legveszélyesebb közlekedési magatartások ellen, ilyen:

  • a sebességtúllépés,
  • az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés,
  • a gyorsforgalmi utakon a leállósáv használatára vonatkozó szabályok megtartásának,
  • a passzív biztonsági eszközök használata.

A programok között prioritást élvez a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek, a gyalogosoknak, a kerékpárosoknak és a motorkerékpárosoknak a védelme.

Az ellenőrzések célja nem a bírságbevételek növelése, hanem a negatív folyamatok megfékezése, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása - közölte a hatóság.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.