Megszállta az utakat a rendőrség és 800 szabálysértést tártak fel

A rendőrök 802 alkalommal állapítottak meg jogsértést az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Truck & Bus európai szintű ellenőrzés során február 8. és 14. között - olvasható a police.hu-n.
Szász Péter, 2021. február 16. kedd, 07:20
Fotó: Getty Images

A hatóság elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálta.

Azonnali közlekedési korlátozást 17 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a jármű-kategóriában vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 95 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 112 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 66 alkalommal kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során három esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 73 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 159 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet - olvasható a rendőrség oldalán.

Az autóbuszok ellenőrzése során hét jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 10 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban két alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt öt esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK