Itt a bejelentés: 22 év után lezárták a Fenyő-gyilkosság nyomozását

A rendőrség lezárta a Fenyő János meggyilkolásának vizsgálatát, közel 22 évig tartó eljárás fejeződött be - közölte az ORFK. A rendőrség Gy. Tamást gyanúsítja azzal, hogy ő adott megbízást az egykori médiavállalkozó Fenyő János megölésére.
Domokos Erika, 2019. június 28. péntek, 14:51
Fotó: Police.hu - ORFK

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda június 27-én megküldte a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő János sérelmére elkövetett emberölés felbujtóira vonatkozó nyomozás iratait - írta a rendőrség a honlapján.

A Budapest, II. kerület Margit utca 4. szám előtt gépkocsijával forgalmi okok miatt várakozó Fenyő Jánost 1998. február 11-én 17 óra 50 perc körüli időben géppisztolyból leadott több lövéssel megölték.

Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef R. szlovák állampolgárt azonosítani, majd a Magyarország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni. A férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A Fenyő-gyilkosság háttere - így a felbujtó személye - ekkor még ismeretlen maradt.

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt - áll a police.hu-n. Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, amelyet Jozef R. hajtott végre.

A 2017-ben újraindított nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutatásokat és lefoglalásokat hajtott végre Magyarország és Németország területén, számos szakértői véleményt szerzett be, továbbá 75 személyt hallgatott ki tanúként - írta a rendőrség.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.06.28 17:51

Nem kell titkolódzni: Gyárfás Tamásról van szó. Tényleg: hol is van ő most? Én még ott tartok, hogy nagy összegű óvadékért elengedték.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2019.06.28 16:28

22 évig vizsgálták - amit csak lehetett lenyúltak tőle
még 22 év a jogerős itéletig - ami maradt most nyúlják le
akkorra már 92 éves lenne
no comment
jó hely ez - nem
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html