A rendőrség is figyelmeztetést adott ki a havazás miatt

Szombaton egész nap borult időre számíthatunk, országszerte havazással, ezért a hatóság kéri, hogy a szokásosnál jobban figyeljünk a volán mögött.
Dzindzisz Sztefan, 2018. december 15. szombat, 10:34
Fotó: AFP

A rendőrség kéri, hogy legyünk tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban - ez a sebességre is értendő - közlekedjünk.

"Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni és az előzést kerülni. A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!" - olvasható néhány jó tanács a police.hu-n.

Ezen kívül felhívják arra is a figyelmet, hogy a szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében. Ezzel kapcsolatos hasznos tanácsok egyébként az ORFK-OBB honlapján is megtalálhatóak.

HOZZÁSZÓLÁSOK