A rendőrség 10 éves szerződést kötött a Skylight City Kft-vel irodabérletre 5 milliárd forint értékben - derült ki a police.hu oldalon közzétett szerződésekből. A Napi.hu kérdésére válaszolva az ORFK elárulta: a Róbert Károly körúton korábban hosszú ideig üresen kongó Material Center épületébe december végén költöznek be a rendőrök. Ez nincs messze a Teve utcai zsarupalotától, amelyet egyébként a hatóság továbbra is használ.

Az irodaház első, második és harmadik emeletén összesen 7428 négyzetméter területet béreltek ki 60 darab parkolóhellyel együtt. A költözés az ORFK, a BRFK és a Készenléti Rendőrség egységeit érinti. "Az átköltözés a rendőrszakmai feladatellátás és a hatékony munkavégzés ellátása érdekében történik" - közölte lapunkkal a rendőrség.

Az épülete korábban szerepelt az Urbanista.blog szellempláza listáján. A 2005-ben lakberendezési áruházként nyitott Material Centert 3,7 milliárd forintért próbálta eladni a tulajdonos cég felszámolója. A Material Kft. tízmilliárdos tartozással 2014 októberben került felszámolás alá. A fejlesztő és új tulajdonos WING Zrt. végül tavaly áprilisban jelentette be, hogy magas minőségű, mégis költséghatékony irodaház lesz a korábban kereskedelmi ingatlanként működő Material Center hétszintes épületéből. A több mint 20 ezer négyzetméteres épület új nevet is kapott, Skylight Citynek keresztelték el. A megújuló épület első bérlője az Alza.hu lett, akik 5 ezer négyzetmétert béreltek ki.

MTI Fotó

A képek forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László.