A korábban kialakított biciklisávok után a fővárosi Nagykörúton is kijelöltek egy sávot, amit a kerékpárosok használhatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kerékpáros járőrei, együttműködve a Főpolgármesteri Hivatallal, segítik a bicikliseket, hogy megelőzzék az esetleges baleseteket. A rendőrök reggel 8 órától este 8 óráig segítik a közlekedést és betartatják az új forgalmi rendet.

Szombattól újabb 62 villamoskocsin lehet kerékpárt szállítani a budai fonódó villamoshálózaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakon közlekedő, kerékpárszállításra utaló piktogrammal megjelölt Tátra típusú villamosokra lehet biciklit felvinni. Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. A utazónak érvényes jeggyel vagy bérlettel, és a bicikli számára szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie. A kerékpárszállítás szabályairól további információk a BKK honlapján ide kattintva olvashatók.

Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes a helyszínen nézte meg, hogyan dolgoznak a Budapesti Rendőr-főkapitányság kerékpáros járőrei.