Megszállja az utakat a rendőrség - bevetik az összes elektromos szondát

A TISPOL által szervezett nemzetközi akcióban Európa több mint 25 országában egy hétig tartó fokozott alkoholszondás ellenőrzésekre számíthatnak a közúti járművek vezetői - írja a baleset-megelőzés.eu.
K. Kiss Gergely, 2019. június 3. hétfő, 16:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Júniusban folytatódnak az európai szintű közúti ellenőrzések. 2019. június 03-án, hétfő reggel kezdődik és június 09-én, azaz vasárnap estig tart a TISPOL (European Traffic Police Network) "Alcohol&Drugs" (A&D) megnevezésű nemzetközi kampánya. A közlekedésbiztonsági akció kifejezetten az ittasan, valamint bódult állapotban járművet vezető személyek forgalomból történő kiszűrésére irányul.

A júniusi "TISPOL A&D" a negyedik a 2019-re tervezett, összesen kilenc kampány sorában. Az akció meghirdetésének hátterében az áll, hogy az ittas járművezetés a közutak második legfőbb gyilkosa (a sebességtúllépést követően), míg a bódult állapotban történő járművezetés (pl. kábítószer, vagy kábító hatású szer fogyasztását követő vezetés) egyre nagyobb veszélyt jelent, és egyre több áldozatot követel az európai közúti közlekedésben. A "TISPOL A&D" végrehajtásában várhatóan több mint 25 európai ország vesz részt az előre meghatározott ellenőrzési szempontoknak megfelelően.

A magyarországi fokozott ellenőrzések időtartama megegyezik a nemzetközileg ajánlottal, azaz egy teljes héttel. Az akció országos szintű, a főváros és valamennyi megye területét érinti. Alkoholszondás ellenőrzésekre lakott területen belül és kívül egyaránt lehet számítani. Az akció során a rendőrség valamennyi működőképes elektromos légalkoholmérő készülékét beveti.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK