Megszállja az utakat a rendőrség - sokakat fognak megállítani

Egész napos sebességmérő akciót tart a rendőrség szerdán, reggel hat órától azokon a helyszíneken, amelyeket az állampolgárok javasoltak - közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2019. április 2. kedd, 08:04
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Speedmarathon nevű 24 órás összeurópai akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, a közlekedés biztonságának fenntartása nem csak a rendőrség dolga.

Beszélt arról is, hogy 2018 augusztusában 31-gyel, egész évben pedig néggyel többen haltak meg közúti balesetben, mint az azt megelőző évben - írja az MTI.

Tavaly a halálos balesetek 8,4 százalékát okozta ittas vezetés - ismertette. Az ittasan balesetet okozók 66 százaléka autós, a második helyen tíz százalékkal a kerékpárosok állnak. A balesetek mindössze nyolc százalékát okozzák teherautó- és buszvezetők.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LenovoR61, 2019.04.02 19:30

Javasolnám a cigánytelepek ellenőrzését is ugyan ilyen hatékonyan. Miért mindig ezafeladatuk. Miért nem segitenek háznál az időseknél miért nem gyalogos járőrként tevékenykednek esténként mint a kommunizmusban és akkor mer az ember sétálni esténként miért csak a baszogtatáshoz értenek. A balesetek száma nem fog csökkenni ha csak nem tiltják be az autózást..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2019.04.02 15:23

Jó ötletnek tartom, hogy az autóvezetők alkoholszintjét újabban traffipaxszal mérik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html