Rengeteg pénzt hagytak veszni a magyar családok

Nagyon nem népszerű a babakötvény a magyar családok körében, holott ha valaki minden lehetőséget kihasznál, akkor több mint 2 millió forinttal segítheti gyerekét, mikor 18 éves lesz - írja a G7.hu.
Szász Péter, 2018. augusztus 12. vasárnap, 09:20
Fotó: Pixabay

Ha minden magyar gyermek után igénybe vették volna a maximális támogatást, félezer milliárd forint lenne a babakötvény-állomány. A valós érték azonban ennek csupán körülbelül a tizede, 45 milliárd - olvasható a portálon.

2006 óta a magyar állam minden újszülött számára 42 500 forint életkezdési támogatást ad, amit egy minimális, az éves inflációval megegyező kamatozású letéti számlán helyez el a Magyar Államkincstár. Ahhoz, hogy ez az induló összeg a gyermek nevére szóló számlára kerüljön, és Babakötvényben kamatozzon, egy Start-értékpapírszámlát kell nyitni az államkincstárnál.

Hogy pontosan mennyien nyitottak ilyen számlát, azt a Magyar Államkincstár titkolja.

A portál szerint az állam nem véletlenül nem nyitja meg automatikusan a számlát, így ugyanis spórol a kamatokon. A G7 szerint ráadásul több jel utal arra, hogy az állam nem  töri magát, hogy a kevésbé jó helyzetben lévő, pénzügyekben járatlan szülők is megkapják a támogatásokat.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.08.12 17:10

A mostani magyar családmodell a 2 felnőtt és egy vagy immár két kutya.
Ha az állam tényleg több gyereket akar, akkor bevezeti az ebadót.
Az ebadó csak előnyökkel jár:
1., ha nem kutyával törődik, azt puszilgatja, akkor több az esély, gyereke lesz
2., az ebadóból befolyt összeg bármire fordítható
3., ha az autósokat lehet adóztatni, akkor a kutyásokat is
4., az ebadó csökkenti a köztéri kutyaszart, a környezetszennyezést
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html